Kampanj: - Kastrera för att minska antalet hemlösa katter!

6

Nu kan du kastrera din hon- och hankatt för halva priset på utvalda veterinärkliniker i Skåne. Djurens Vänner Malmö fördelar totalt 110 000 kronor över fem kliniker, som därmed subventionerar kastrering av katter för privatpersoner - så länge som pengarna räcker.

 

 

Bara i Malmöområdet finns uppskattningsvis 8000 hemlösa katter.

 

Fredrik Malmgren är ordförande på Djurens vänner i Malmö och menar att just deras organisation är lyckligt lottad som får så många bidrag och donationer från medlemmar och privatpersoner, vilket gör att de kan starta kampanjer som denna.

 

– Den allmänna uppfattningen hos många är att "jag behöver väl inte kastrera min hankatt, sätt din honkatt på p-piller istället". Och så blir det en ond spiral med massa hankatter som sätter ungar på vildkatter och honkatter runt om i städer och orter.

Fredrik Mamgren fortsätter:

– Om man dessutom vet med sig att man inte kommer att avla på sin hon- eller hankatt så kan man kastrera katten istället för att behandla med osäker p-pillermetod där det allt som oftast ändå blir oönskade kattungar till slut.

Annons

 

Han menar att kampanjen med halva priset på kastrering kommer att uppmuntra människor till att kastrera sin katt, allt för att minska antalet hemlösa katter.

I Malmöområdet bara finns idag uppskattningsvis 8000 vilda katter.

 

Lista över veterinärkliniker med subventionerad kastrering i Skåne: 

Gylle Smådjursklinik, Trelleborg

Lundabygdens Djursjukhus, Lund

Smådjurskliniken Ystad, Ystad

Magleberg Smådjurspraktik, Sjöbo

Djursjukhuset Malmö, Malmö

Läs mer om Djurens Vänner Malmös kampanj här!


 

 


Mer läsning:

FFK - Föreningen Förvildade Katter - jobbar med liknade arbete i Malmö med omnejd

 

Från hemsidan:

FFK är en ideell förening som har som målsättning att höja katten status. De har funnits sedan 2007 och verksamheten består av spridning av information, matning, infångning, kastrering, öronmärkning och omplacering av hemlösa, utslängda och förvildade katter i Malmö och andra platser i Skåne. Genom att sprida information vill de förebygga att katter blir utslängda och hamnar på gatan.

 

Föreningen FFK är beroende av aktiva medlemmar och alla som arbetar med den gör det ideellt. De söker ständigt nya medlemmar som kan tänka sig att hjälpa till i arbetet, vill du också hjälpa till så kan du kontakta dem via www.katt.cc eller ffk@live.se.

  

 

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

6
16 feb 2012 21:40
Suveränt drag.... Hoppas många hoppar på detta
14 apr 2012 21:31
Jättebra initiativ!!! TOPPEN!!! Hoppas att många nu gör slag i saken och kastrerar sin / sina katter.Finns ingen anledning att låta bli.
14 apr 2012 21:31
Tack till Djurens vänner!!!
17 jun 2012 23:31
Toppen! Hoppas många nappar på erbjudandet och tar sig för att kastrera sina pälsklingar!
18 sep 2012 16:06
när ska man egentligen kastrera en honkatt måte man vänta tills dom blir 1 år
27 nov 2012 23:35
Jag hoppas på fler kastreringskampanjer över hela landet. :) Statens veterinärmedicinska anstalt rekommenderar kastrering från 6 månaders ålder, men veterinärer i flera andra länder (och vissa svenska veterinärer) gör kastreringar så snart katten klarar narkos från ca 3-4 månaders ålder. Forskning indikerar att tidig kastrering är skonsammare eftersom unga katter läker och återhämtar sig snabbare.
Skriv kommentar
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, egen blogg, eget fotoalbum och mycket mer

Fler nyheter på Kattsajten: